Az állatorvoslás
nem mindennapi oldala

Dr. Seregi Antal

Magamról

Dr. Seregi Antal

Seregi Antalként láttam meg a napvilágot 1968 áprilisában Budapesten.

Az általános iskola elvégzése után a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban érettségiztem 1986-ban. Még ebben az évben felvettek az Állatorvostudományi Egyetemre, melyen 1991-ben diplomát szereztem. Bár egyetemi tanulmányaim alatt folyamatosan arra készültem, hogy az életemet vidéken a nagyállat praxisban töltöm, a rendszerváltással együtt széteső mezőgazdaság - és egy lehetőség, mely szerint 1990-től tanáraimmal együtt Budapesten kisállatpraxist nyitottunk - megváltoztatta terveimet. Ötödéves hallgatóként esélyt kaptam, hogy a kisállat gyógyászatban gyakorlatot szerezzek az egyetemi, döntően elméleti oktatás után.

1991 decemberében megkapott diplomámmal az Állatorvostudományi Egyetem Kórbonctani tanszékén helyezkedtem el főállásban és a kisállatpraxist mellékesként, de fő csapásirányként folytattam. Fél évig tanulmányoztam a pathologia rejtelmeit, majd 1992-től a Budatétényi Állatkórházban dolgoztam állatorvosként. 1996 májusától 1999 januárjáig a Murmuczok Állatorvosi Centrum vezető állatorvosa voltam.

1997 nyarától hetente többször segítettem különféle műtétek elvégzésében a FeliCaVet Állatorvosi Rendelőben dolgozó dr. Egerszegi Péter barátomnak, majd 1999 februárjától abban a szerencsében lett részem, hogy Péter mellett a FeliCaVet Állatorvosi Rendelő egyik tulajdonosa lehettem. Azóta itt dolgozom.

Felicavet Állatkórház
Dr. Seregi Antal műtét közben

2003-ban sikeres felvételi vizsgát tettem a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesületbe, melynek azóta is aktív tagja vagyok. 2010 januárjában az a megtiszteltetés ért, hogy kollégáim az Egyesület elnökévé választottak. Azóta ebben a minőségemben vezetem Egyesületünk működését. 2007-ben Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karának postgraduális képzésén másoddiplomát szereztem kisállatgyógyász szakállatorvosként. 2006 óta rendszeres előadója vagyok a Magyar Állatorvosi Kamara és a Magyar Kisállatgyógyászok Egyesülete (HSAVA) által szervezett állatorvosi továbbképzéseknek.

Hiszem és vallom, hogy az állatorvoslásban csak akkor lehet sikeres a munkám, ha megtalálom az egyensúlyt a beteg állat, a közreműködésre hajlandó tulajdonos és a diagnosztizálni és gyógyítani képes állatorvos háromszögében.

Én, a magam részéről igyekszem tudásom legjavát adni...

Cikkajánló

Dunyha

Mindig kedveltem a nem mindennapi kutyaneveket… Dunyhát, a pajkos magyar vizsla lányt a Futrinka Utc...

A mellékvese daganatai

A mellékvesék a vese körüli zsírszövetben található...

Lépcsavarodás

Kedveltem Brandont…Egyike volt azon shar-pei-eknek, akik a rendelőben is barátságosak voltak, különö...

Irodalomjegyzék

Sok tapasztalat mellett szükség van szakirodalomra is…
A munkám és a honlap szerkesztése során leggyakrabban használt szakkönyvek a következők:

Small Animal Surgery
by Theresa Welch Fossum DVM MS PhD Dipl ACVS (Author), Cheryl S. Hedlund DVM MS (Author), Donald A. Hulse DVM (Author), Ann L. Johnson DVM MS (Author), Howard B. Seim III DVM (Author), Michael D. Willard DVM MS (Author), Gwendolyn Carroll MS DVM (Author) Mosby 2007.

Small Animal Spinal Disorders: Diagnosis and Surgery
by Nicholas Sharp (Author), Simon Wheeler (Author) Mosby 2004.

Handbook of Small Animal Orthopedics and Fracture Repair
by Donald L. Permattei (Author), Gretchen Flo (Author), Charles DeCamp (Author) Elsevier 2006.

Kisállat-ortopédia / szerk. Diószegi Zoltán Melania, [2007].